Nagykereskedelem – csak viszonteladók / integrátorok részére
GB/EN HU

Májusi Mikrotik újdonságok

2018-05-17 20:40
*|MC:SUBJECT|*

Májusi Mikrotik újdonságok

Kedves Partnereink!
 
A Mikrotik az elmúlt időszakban jó néhány wireless újdonsággal árasztotta el felhasználóit. Most egy kicsit visszakanyarodva a kezdetekhez két router mutatkozott be a napokban. A hEX széria tovább bővült egy új taggal valamint egy klasszikus RouterBOARD is bemutatkozott.

hEX S

A hEX S neve elsőre csalóka, hiszen a S betű miatt egy kisebb teljesítményű hardverre gondolhatnánk. Azonban főbb paramétereiben (CPU órajel, memória, stb.) megegyezik elődjével a hEX-el. 5db Gigabites LAN port kapott helyet rajta melynek 5. portja PoE out funkcióval rendelkezik. További előnye, hogy ezen felül egy 1.25Gbit/s-os SFP porttal is ellátták valamint hardveres  IPsec titkosításra is képes. Megtáplálására számtalan lehetőség van a hagyományos DC mellett az 1-es porton passzív vagy 802.3af/at szabványon keresztül is működtethetjük. Ezeken felül egy USB valamint egy microSD foglalat is helyet kapott benne.
 


RB450Gx4

A népszerű RB450G is megkapta méltó utódját. Az  RB450Gx4-et 5 db Gigabites RJ-45 csatlakoztatással valamint egy serial porttal is felszerelték, ezek mellett plusz egy MicroSD foglalattal kalkulálhatunk. A számítási feladatokat egy négymagos 716MHz-es órajellel működő ARM CPU biztosítja és emellé 1GB RAM jár, az hardveres  IPsec titkosítás támogatása itt sem maradt el. Meghajtása természetesen 802.3af/at szabványon vagy passzív PoE-n keresztül biztosított és 5-ös porta PoE out funkció ellátására is képes.
 



Részletekért forduljanak kollégáinkhoz!