Nagykereskedelem – csak viszonteladók / integrátorok részére

Ipari Ethernet megoldások a Planet-től

2017-11-05 19:28
*|MC:SUBJECT|*

Ipari Ethernet megoldások a Planet-től

Kedves Partnereink!

Számos olyan esettel találkozhatunk, amikor a hagyományos - irodai vagy otthoni felhasználásra szánt - aktív eszközök nem felelnek meg az elvárásoknak, mivel a felhasználási terület speciális üzemi hőmérséklet tartományt esetleg rázkódás vagy porvédelmet követel meg. Ebben az esetben jönnek a képbe az Planet ipari Ethernet megoldásai.
 

A Planet Networking kínálatában nagyon sok különböző feladat ellátására alkalmas eszközt találunk. 

Menedzselhető és nem menedzselhető switch-ek

A legalapvetőbb eszközök a DIN sínre szerelhető Ethernet switch-ek, amelyek közös tulajdonsága a -45-75 celsius fokik terjedő üzemi hőmérsékleti tartomány. Változatos port sűrűségben érhetőek el az eszközök, amik között bőven találunk SFP portokat is. A menedzselhető változatok funkciói az alapvetően megszokott képességeken felül tartalmazzák a különböző hibatűrő gyűrű topológiákhoz szükséges protkollok támogatását is, ami elengedhetetlen ebben a kategóriában. A csúcstípusnak számító rack-es megoldások már a hálózat gerinc oldalához tartoznak inkább, köszönhetően számos Gigabites és 10 Gigabites portjuknak, ezeken felül pedig találunk teljesen kültéri, IP67-es védelemmel ellátott modelleket is, amik speciális csatlakozókat használnak a vízállóság érdekében.
 


Menedzselhető és nem menedzselhető PoE switch-ek

A feljebb ismertetett eszközök megtalálhatóak PoE ellátást biztosító verziókban is, akár nagy portsűrűségű akár 10 Gigabites SFP+ porttal ellátott változatban is, ami a kör minden elvárásának megfelel. A menedzselhető változatok szoftvere nagyon kapóra jöhet a biztonság technikában vagy a szolgáltatói környezetben dolgozóknak, mivel segítségével automatikusan újra lehet indítani a csatlakoztatott eszközöket egy esetleges lefagyás esetén.
 


Falra szerelhető Ipari Switch-ek

Érdekes és a megszokottól eltérő a fali szerelésű ipari switch-ek kínálata. Ezeket a lapos kialakítású eszközöket falra vagy bármilyen szerelődobozba könnyedén beszerelhetjük ami sok esetben jól jöhet.
 

Napelem vezérlős Ipari Switch

Kifejezett ritkaság a Planet napelem vezérléssel ellátott eszköz családja, ami PoE-s változatban is rendelhető. Ennek segítségével lehetőségünk van teljesen napelemes betáplálásról ellátni egy távoli helyszínen lévő kamera/AP/IP telefon energia szükségletét. A switch-ben lévő elektronika szabályozza a napelem áram leadását és természetesen akkumulátorral is összeköthető aminek vezérli a töltését.

Ipari adatgyűjtés és LTE kapcsolat

Utolsó helyen említenénk meg az ipari adatgyűjtésre szolgáló berendezéseket, amelyeknek két családja van: a Modbus szabványt támogató SCADA alkalmazásokra kihegyezett konverterek és az ipari LTE router-ek, amelyek dual SIM-es kivitelben érkeznek. Ezek segítségével bármilyen távoli helyszínről kaphatunk adatokat valós időben.


Bővebb információért forduljanak kollégáinkhoz!